Sırt Ağrıları Nedenleri, Tanı Ve Tedavi Yöntemleri

sirt-agrisi-sbrain

Sırt Ağrıları Nedenleri, Tanı Ve Tedavi Yöntemleri

sirt-agrisi-sbrain

Sırt ağrısı her beş kişiden birinde görünen bir ağrı türüdür. Günlük yaşamımızda sıklıkla karşımıza çıkan sırt ağrısı problemi, yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Yaşam döngüsü içerisinde fark etmediğimiz veya önemsemediğimiz birçok sağlık sorunu sırt ağrısı nedeni olarak karşımıza çıkabilir. Belirli bir yaş grubu olmayan omurga ağrısı, çocuk, yetişkin ya da ilerlemiş yaştaki kişilerde farklı sebeplerden dolayı oluşabilmektedir.

Sırt Ağrısı Nedir?

Sırt ağrısı; genellikle sırtımızda bulunan omurganın her iki tarafında bulunan kasların gerilmesi ile oluşur. Hayat kalitesini düşürür, iş yeri performansımızı azaltır, mutsuz hissetmemize neden olur.
Sırt ağrısı nedeni olarak skolyoz, kifoz veya lordoz olarak bilinen omurga eğriliklerinden kaynaklı hastalıklar olabileceği gibi kemik erimesi, sırt kaslarının güçsüzlüğü, bel ve sırt fıtıklarından ya da kas ve sinir sıkışması gibi rahatsızlıklardan da kaynaklı olabilir. Bel ağrısından sonra en çok görülen ağrı türüdür.

Sırt Ağrısı Nedenleri?

Sırt ağrısı problemi birçok sebepten kaynaklı olabileceği için dikkate alınması ve ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur.
Geçmeyen sırt ağrısı altında yatan sebebin bulunabilmesi için ağrının şiddeti ve özelliklerinin tespit edilmesi gerekir. Sırt ağrısı belirtileri kişiye ve vücut tipine göre farklılık göstermektedir.
Sırt ağrılarına genel hatları ile baktığımızda sırt bölümünde bulunan kasların gerilerek sinirleri sıkıştırmasıyla oluşur. Uzun süre hareketsiz kalmak, ergonomik olmayan bir zeminde uyumak, uzun saatler ayakta kalmak gibi çeşitli sebepler sırt ağrısı nedeni olabilir. Bunların yanı sıra strese bağlı sırt ağrısı, ağır yük kaldırma, klima gibi hava akımına maruz kalma, yorgunluk, mesleksel etkenler gibi birçok fiziksel faktörler de sırt ağrısı nedeni olarak karşımıza çıkar.
Fiziksel faktörlerin yanı sıra diskte kayma, kemik rahatsızlıkları, tümörler, kalp rahatsızlıkları, akciğer hastalıkları, virüs kaynaklı enfeksiyon oluşması da geçmeyen sırt ağrısı nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır.

Strese Bağlı Sırt Ağrıları:

Sürekli sırt ağrısı yaşayan bireylere bakıldığında stres kaynaklı yaşanan sırt ağrıları ilk sırada yerini alır. Yoğun stres, korku ya da ruhsal gerilim altındaki birey farkında olmadan sırt kaslarını kasarak “C” harfi şeklindeki boyun omurlarının düzleşmesine sebep olur. Düzleşen boyun omurları, sinirlerin omurilikten çıkan kısımlarını daraltır ve sinirlere baskı uygular. Oluşan bu baskı ile sırt kaslarında gerilme meydana gelir. Bu gerilme de sırt ağrısını oluşturur. Kişinin sırt ağrısı nedeni stres kaynaklı ise çok uzun süre devam etmez.

Strese Bağlı Sırt Ağrıları

Kifoz:

Halk arasında kamburluk olarak bilinen Kifoz sırt bölgesinde görülen rahatsızlıklardan biridir. Kifoz hastalarında baş vücuda göre biraz daha önde ve sırtta belirgin bir çıkıntı bulunur. Oluşan bu eğrilik omurga ve sırt kasları üzerine binen yükü arttırır ve geçmeyen şiddetli sırt ağrısı oluşur. Kifoz kaynaklı ağrılar fiziksel ve psikolojik olarak hayatı olumsuz etkiler.

Skolyoz:

Skolyoza sahip olan hastanın omurgasında sağa ya da sola doğru kayma meydana gelir. Omurga eğrilikleri olarak da adlandırabileceğimiz bu durum özellikle çocukluk çağlarında yaygın görülen sağlık problemidir. Hareketliliği kısıtladığı, sırt ağrısı ve görüntü bozukluğu yaptığı için günlük hayatta bireye sıkıntı oluşturur.

Kemik Erimesi:

Sırt kemik ağrısı problemine sebep olan ve özellikle kadınlarda görünen Osteoporoz, kemik erimesi olarak da bilinmektedir. Zaman içerisinde omurgada eğrilik ve şekil bozukluklarına sebep olur. Sırt ağrısı tedavisi uygulanmazsa bu hastaların şiddetli geçmeyen ağrıları olur.

Boyun Fıtığı:

Uzun süre cep telefonuna bakmak, göz hizasından aşağıda ekran kullanımı, boynumuzun arasına telefonu sıkıştırarak konuşmak, ağır yük kaldırmak, ters harekette bulunmak, bağ dokusunun zedelenmesine hatta yırtılmasına sebep olur. Bağ dokusunda yaşanan bu yırtılma fıtık oluşumunu arttırır. Boyun fıtığı olan hastalarda boynun hareket etmesi sonucu başın alt kısmında elektrik çarpmasına benzetilen bir ağrı oluşur. Sırt ağrıları ve kollarda uyuşma hissedildiğinde boyun fıtığından şüphelenilmelidir.

Sırt Fıtığı:

Sırt fıtığı yaşanabilecek en önemli rahatsızlıklardan biridir. Omurlar arasındaki sistemsel bağı oluşturan disklerin kayması ya da yıpranması ile ortaya çıkar. Şiddetli boyun ve sırt ağrıları yaşanmasına sebep olur. Bel fıtığına göre daha az sayıda görülür. Hastalığın seyrine göre cerrahi müdahale edilmeden de tedavi edilebilir.

Sol ve Sağ Sırt Ağrısı:

Üreme organları, böbrek ve bağırsaklar ile ilgili hastalıklardan kaynaklı ağrılar olabileceği gibi kasların gergin olması, bel fıtığı ve omurga yaralanmaları da sol sırt ağrısı nedenleri arasındadır. Sırt ağrıları sol kaburgaya doğru ilerliyorsa buradaki organlardan kaynaklı olabilir. Geçmeyen sol sırt ağrısı problemi varsa mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Organlardan kaynaklı sol ve sağ sırt ağrısı yaşanıyorsa sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Erken teşhis sırt bölgesi ağrılarından kurtulmak için çok önemlidir.

Tümör:

Tümörler sırt ağrısı yapabilir. Özellikle geceleri hissedilen sırt ağrıları tümör belirtileri arasında en yaygın olanıdır. Sadece tümörün olduğu kısımda değil tüm sırt bölgesinde hissedilebilir. Bu gibi hastalıklarda erken tanının önemli olduğu unutulmamalıdır. Uzman bir hekim tarafından detaylı tetkiklerin yapılması gerekir.

Sürekli Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrıları; akut ve kronik ağrı olmak üzere genellikle ikiye ayrılır. Sırt ve omurga ağrısı uzun süre devam ettiği durumlarda dikkat edilmesi gerekir. Özellikle 6 aydan fazla geçmeyen sırt ağrıları olduğu zaman doktorunuza danışmalısınız. Kan tahlili, MR gibi tetkiklerin yapılarak ağrı nedeni bulunmalı ve sırt ağrısı tedavisi uygulanmalıdır.

Sırt Ağrınız Akut Mu Kronik Mi?

Sırtımızda birdenbire ortaya çıkan ve hissettiğimiz süre bir veya bir buçuk ay kadar süren ağrı akut şeklinde tanımlanır. İki aydan fazla sürerse kronik sırt ağrısı denir. Akut ağrı kronik ağrıya göre daha fazla görünmektedir.
Verilerin çoğunda ağrının sebebi sırtta bulunan kemik, kas ve dokuların çalışma şeklindeki olumsuz durumlardır. Yaşadığınız ağrı iskelet kas sisteminden kaynaklı olabileceği gibi farklı sebeplerden kaynaklı da olabilir. Doğru tanıyı bulabilmek için doktorunuza danışmalısınız.

Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sırt ağrıları başlamadan önce bazı önlemler almak sağlığımız açısından çok önemlidir.

  • Yapmamız gereken öncelikle varsa fazla kilolardan kurtulmak. Fazla her kilomuz omurga ağrısı riskini arttırır.
  • Düzenli egzersiz ve spor yapmak sırt bölgesi kaslarını güçlendirmenize yardımcı olur.
  • Belirli periyotlarda yürüyüş yapmak, vücudunuzu hem kuvvetlendirir hem de omurganızın dik durmasına yardımcı olur.
  • Ağır yük kaldırmaktan kaçının. Sırtınıza alacağınız yük, ağırlığınızın %15’ ni geçmesi durumunda sırt ağrısına neden olur.
  • D vitamini eksikliğinden kaynaklı sırt ağrıları yaşamamak için D vitamininizin normal seviyede olmasına özen gösterin. Bol bol güneşlenerek ya da doktor kontrolünde alacağınız D vitaminiyle normal seviyesine getirebilirsiniz.
  • Ergonomik olmayan koşullarda uzun süre oturmak omurga ağrısı problemlerini artırır. Sırt ağrısı belirtileri yaşanmaması için masa başı çalışma sürelerinde dik oturmaya ve sırt desteği almaya özen gösterilmeli, çalışma süreleri kısaltılmalıdır.
  • Bayanların yanlış sutyen seçiminden kaynaklı sırt bölgesi ağrısı oluşmaması için destekli iç çamaşırı seçimi yapılmalıdır.
  • Sırt ağrısı nedeni olarak ön sıralarda gösterilen stresten uzak durulmalıdır.
  • Vücut yapınıza uygun yatakta, kaliteli uyku uyumak sırt bölgesi ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

 

Sırt Ağrılarına İyi Gelen Egzersizler

Sırt ağrısı belirtileri hissetmeye başladığınızda hareket etmekten çekinmeniz doğaldır. Sırt ağrıları can yakan bir durum olduğu için mümkün olduğunca hareketsiz kalmak istenir. Ancak belirli periyotlarda uygun egzersizlerin yapılması ağrınızın hafiflemesine yardımcı olur. İlk başlarda sırt ağrıları yoğun hissedilse de zaman içerisinde sırt kasları güçlenir ve ağrılarınızda azalma olur. Bu durum yeni sırt ağrısı oluşumunu da engeller.

·         Yürüyüş

Sırt ağrısı belirtileri; yürüyüş gibi günlük hayatta rahatlıkla yapabileceğimiz egzersizler ile hafiflediği kanıtlanmıştır. Kişiyi çok fazla yormaz. Basit şekilde uygulanabilir. Omurganın dengesini düzenler. Sırt kaslarını güçlendirir.

·         Yüzme

Uygun yüzme teknikleri uygulandığında omurga ve sırt bölgesi yüke maruz kalmaz. Bu sebeple yüzme, sırt ağrısı problemini ortadan kaldırmanın en iyi yöntemidir.

·         Sırt ve Boyun Esnetme

Boyun ve sırt esnetme hareketleri birkaç şekilde yapılabilir. Bu egzersizler 10-15 tekrarlı yapılabilir.

  • Sırt üstü uzanarak dizlerinizi göğsünüze doğru yaklaştırın. Bu pozisyondayken başınızı öne doğru uzatıp, ortalama 30 saniye bekleyin ve daha sonra tekrar başınızı serbest bırakın.
  • İki elinizle bir duvardan destek alarak öne doğru esneyin.
  • Bir minder üzerine oturarak bağdaş kurun. 30 cm genişliğinde bir havlu ya da bez hazırlayın. Havluyu iki eliniz ile tutarak önce yukarıya kaldırın, daha sonra havluyu baş kısmının arkasından ortalama omuz hizanıza denk gelecek şekilde aşağıda indirin.
  • Her iki yana doğru kollarınızı dirseklerden parmak uçlarınız yukarı bakacak şekilde bükerek 90 derece açın. Omuzlarınızı itebildiğiniz kadar geri itmeye çalışın. Daha sonra kollarınızın ve sırtınızın açısını bozmadan ellerinizi ön tarafta birleştirin.
  • Yerde oturur pozisyonda, bir elinizin avuç içi yerden destek alırken diğer kolunuzu yarım ay olacak şekilde destek alan kolunuza doğru esnetin. Vücudunuzun ve omurlarınızın esnemesine ve rahatlamasına yardımcı olun. Ellerinizi değiştirerek hareketi tekrar edin.
  • Oturur pozisyondayken bir kolunuzu alt taraftan diğer kolunuzu da üst taraftan uzatarak ellerinizi sırt bölümünde bileştirmeye çalışın. İlk başta ellerinizi birleştiremezseniz pes etmeyin! Sırtınız zaman içerisinde esneklik kazanacaktır. Kolların yönünü değiştirerek hareketi tamamlayabilirsiniz.
  • İster ayakta ister oturur pozisyonda bu egzersizi yapabilirsiniz. Ellerinizi ön tarafa doğru 180 derece olacak şekilde uzatın. Dirseklerden kollarınızı kırmayın. Bu esnada sizi birinin ön tarafa doğru çektiğini düşünün. Daha sonra sırt bölgesi hiç hareket etmeden, sadece kürek kemiklerinizi arka tarafa doğru itmeye çalışın. Bu egzersizde sırtın sabit, sadece kolların hareket ettiğini unutmayın.
  • Ellerinizle boynunuzu tutup, dirsek uçlarınızı ön tarafta birleştirmeye çalışın. Daha sonra dirseklerinizi itebildiğiniz kadar geri iterek kürek kemiklerinizi esnetmeye çalışın.
  • Vücudunuz serbest pozisyondayken başınızı 360 derece olacak şekilde önden arkaya doğru daireler çizin. Daha sonra tam tersi istikamette tekrarlayın. Bu egzersiz yapılırken oldukça dikkatli ve yavaş olunması çok önemli.
  • Bir başka boyun esnetme hareketi; başınızı yavaşça öne ve arkaya doğru hareket ettirin.
  • Boyun kaslarınızı çalıştırmak için başınızın yan tarafına elinizi yaslayın ve itmeye çalışın. Başınızın direnç gösterdiğini hissedin. Ellinizi değiştirerek egzersize devam edin.

Sırt Ağrısı Tedavisi

Tedaviye başlamadan önce sırt ağrıları neden kaynaklanıyor araştırılmalıdır. Altında farklı bir sağlık sorunu olmayan sırt ağrıları çoğunlukla kendiliğinden geçmektedir. Sırt ağrısı belirtileri hissedildiğinde bir uzman tarafından yapılacak fiziki muayenenin yanı sıra bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans görüntüleme (MRG), elektromiyelografi (EMG) gibi ek tetkikler yapılarak tanı konur.
Hissedilen ağrı, iskelet& kas sistemine (sırt kas ağrısı ya da sırt kemik ağrısı) bağlıysa ağrılara uygun egzersizlerin yapılması, merhem ve kas gevşeticilerinin kullanımı sırt ağrısı belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.
Egzersiz ve ilaç tedavisi ile geçmeyen sırt ve omurga ağrısı durumlarında derin doku masajları, ısı tedavisi, fizik tedavi ve elektromanyetik dalga gibi alternatif tedavilerden destek alınır. Elektriksel kas güçlendirme programları faydalı olur. Bu süreçte stresten uzak durmak tedavi süresinin kısalmasında etkilidir. Hastanın stres faktörlerinden uzaklaşması, tatile çıkması ya da hobileri ile ilgilenmesi stresten uzak kalmasına yardımcı olur. Stres yönetiminde zorlanan bireylerin profesyonel destek alması faydalı olacaktır.
Sırt ağrısı tedavisi sonrası düzenli egzersiz yapılarak sırt kasları güçlendirilmelidir.

Sırt Ağrıları Ne Zaman Ciddiye Alınmalıdır?

Omurgalarda oluşan iltihap ve romatizmal rahatsızlıklar, kemik erimesi ve iç organlardan kaynaklı hastalıklar sonucu yaşanan sırt ağrıları tehlikeli olabilir. Geçmeyen sırt bölgesi ağrısı, sırtın ortasına vuran ağrı, sürekli sırt ağrısı, nefes alınca sırt ağrısı, karın şişliği ve sırt ağrısı şeklinde yaşanan şikayetler ciddiye alınmalı ve uzman kontrolünde ileri derece tetkikleri yapılmalıdır.
Ayrıca özellikle geceleri hissedilen, sırt bölgesi kürek kemiğine vuran ağrılar kalp krizi belirtileri olabileceği için hiç vakit kaybetmeden bir hekime görünmek gerekir.

Sırt Ağrısından Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Sırt ve omurga ağrısı gibi sağlık problemleri yaşamamak için alınan bazı önlemler ağrı tedavisinde oldukça önemlidir.

  • Bakma eylemi gerçekleştirilirken görmek istediğimiz noktaya sadece başımızı değil vücudumuzu da çevirerek bakmalıyız. Başın ve gövdenin aynı düzlem üzerinde olması boyun ve sırt ağrısı oluşumunu engeller.
  • Sırt kas ağrısı veya hareketsizliğe bağlı kas kaybı yaşanmaması için 45 dakikadan fazla oturur ya da ayakta kalınmamasına özen gösterilmelidir.
  • Uzun vadede omurga eğriliği, sırt ağrısı problemi yaşamamak için oturur pozisyonda sırtı destekleyen ürünlerin kullanımına dikkat edilmeli.
  • Yerden bir şey alınması gerektiğinde belimizden eğilerek değil dizlerimiz üzerine çömelerek alınmalı. Bu durum bel ve sırt ağrısı problemi yaşamamızı azaltır.
  • Özellikle belimiz terli olduğu zamanlarda klima veya hava akımına maruz kalınmamalı.
  • Kalitesiz uyku, sırt ağrısı nedenleri arasında ilk sıradadır. Seçeceğimiz yatağın vücut yapısına uygun ergonomik olması oldukça önemlidir.

Yatağa yatmadan önce yatağın yan tarafına oturulmalı. Sonra kollardan da destek alarak yan tarafımıza doğru uzanmalıyız. En son sırt üstü dönülmelidir. Özellikle sırt ağrısı tedavisi sırasında bu yatma sırası takip edilmeli, hatta bir yaşam biçimine dönüştürülmelidir.

  • Yatakta bacakları dizlerden karnımıza doğru çekip, yan pozisyonda uyumak; sabahları sırt ağrısı yaşanmasını engeller. Sırt ve omurga sağlığımız için en uygun pozisyondur.
  • Egzersizlere başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri yapılmalı. Özellikle boyun ve sırt kasları egzersiz için hazırlanmalı. Bu durum oluşabilecek sırtta kas ağrısı, boyun sırt kol ağrısı ve hatta sakatlanmalara karşı bedeni korur.
  • Uzun süren masa başı çalışmalarından sonra, sabah kalkıldığında ya da gece uykuya geçmeden önce uygulanacak esneme hareketleri, yaşanabilecek sırt ağrısı belirtileri, omurga ağrısı gibi sağlık sorunlarının oluşumunu engeller.

 

Hamilelikte Sırt Ağrısı 

Hamilelikte sırt ağrısı sıklıkla yaşanan bir durumdur. Gün içinde hafif egzersizler yapmak ya da yatarken uyku pozisyonunu değiştirmek, gebelikte sırt ağrısı sorunu yaşanmasını engeller ya da gebenin rahatlamasını sağlar.

Hamilelikte Sırt Ağrısı Neden Olur?

Hamilelikte sırt ağrısı sorununu anne adaylarının %80’ yaşar. Bu durumun farklı birçok sebebi olabilir. En çok karşılaşılan sırt ağrısı nedeni gebelik süresince alınan fazla kilolar ve karnın büyümesinden dolayı oluşan duruş bozukluklarının sırt kaslarını zorlamasıdır.
Hamileliğin ilerleyen aylarında karnın büyümesi vücudun öne doğru çekmesine sebep olur. Anne adayı dengesini koruyabilmek için geriye doğru eğilmek ya da yaslanmak ister. Kaslarda yaşanan bu zorlanma hamilelikte sırt ağrısı sorununu oluşturur.
Ayrıca gebelikte sırt ağrısı problemi zayıf karın kaslarından da kaynaklanabilir. Bebek büyüdükçe, bebeği taşıyan karın kaslarında zorlanma olur. Karın kasları gevşeyebilir. Gevşeyen karın kasları omuriliği desteklemede zorlanır. Bu durum da karşımıza hamilelikte sırt ağrısı sorunu olarak çıkar.
Gebelik süresince değişen hormon seviyesi de hissedilen ağrılarda önemli bir rol oynar. Bebeğin doğum kanalından rahat geçmesi için kalça bağlarını ve eklemleri rahatlatan hormonlar, aynı zamanda sırt kaslarını da gevşetir. Gevşeyen sırt kaslarında ağrı hissedilir.

Hamilelikte Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

Gebelere en iyi sırt ağrısı tedavi yöntemi doktoru tarafından verilir. Tıbbi ya da fizik tedavi önerisi anne adayına ve hamileliğine göre özenle seçilir. Aşağıda belirtilen yöntemler şiddetli sırt ağrısı probleminin azalmasına yardımcı olur.
Egzersiz: Bebek hamilelik yogası, yüzme, yürüyüş gibi sırt kaslarınızı güçlendirici egzersizler yapabilirsiniz. Bu egzersizlerin günlük hayatın bir parçası haline gelmesi hamilelikte sırt ağrısı çekilmesini azaltır. Egzersiz programına başlamadan önce doktorunuz ile görüşmeyi ihmal etmeyin.
Sıcak veya soğuk kompres: Hamilelikte sırt ağrısı tedavisi olarak sıcak veya soğuk kompres uygulanabilir. Bazı gebeler sıcak kompres ile rahatlama sağlarken bazı gebeler soğuk kompres ile gevşeme sağlar. Kişiye göre değişiklik gösterir. Hangisini rahatlatıcı buluyorsanız doktor kontrolünde onu uygulayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken kısım vücut ile direk temas etmemesidir. Kompresi bir havluya sararak uygulayın.
Duruş: Oturur pozisyonda sırtınızı destekleyecek bir yastık kullanmayı ihmal etmeyin. Omuzlarınızın arkada olmasına ve dik durmasına özen gösterin.
Ayakkabı Seçimi: Hamilelik süresince denge çok önemlidir. Bu sebeple dengenizi bozacak ve ayaklarınızı ağrıtacak ayakkabılardan uzak durmalısınız. Çok düz ayakkabılar ayağınız için ağrı oluşturabilir. Hafif topuklu bir ayakkabı tercihi kendinizi daha iyi hissetmenizi ve daha az yorulmanızı sağlar.
Yatış Pozisyonu: Hamile yastığı ile karnınızı desteklemeye ve yatarken yan pozisyonda yatmaya özen gösterilmeli.
Eşya Kaldırma: Ağır eşya kaldırmaktan kaçının. Eğilmeniz gerekirse dizlerinizin üzerine çömelerek eğilin.
Ayakta Kalmak: Uzun saatler ayakta kalmak hamilelikte sırt ağrısı yaşanmasına sebep olur. Ayakta kalmamaya özen gösterin.
Karın Desteği: Karın kaslarınıza yardımcı olmak için karnınızı bir hamile külotu veya hamile kuşağı ile desteklemeyi ihmal etmeyin.

Yapay Zekâ ile Sırt Ağrılarına Son!

Sbrain Omurga Terapi Merkezi, sırt ağrısı tedavisi için dünya çapında tanınan StimaWELL sistemini Türkiye’ ye getirdi.
StimaWELL; omurga ağrısı, omuz, kas, boyun ve sırt ağrıları için yeni bir sistem olan yapay zeka ile sırt ağrısı tedavisi sunmaktadır.
Sırt kemik ağrısı, omurga ağrısı, boyun ve bel ağrısı, geçmeyen sırt ağrısı gibi şikayetlerinizde cerrahi tedavi yöntemlilerini düşünmeden önce ağrılarınızı azaltacak veya tamamen ortadan kaldıracak olan yapay zekâ sistemini incelemelisiniz.
StimaWELL, üzerinde bulunan elektroları sayesinde sırt bölgesine orta şiddetli vuruşlar uygulayarak sırt ağrısı tedavisi yapmaktadır.
Termal etkiye sahip olan mat, dinamik derin dalgalar ile olağanüstü bir rahatlama hissi sunar. StimaWELL sistemi geçmeyen sırt ağları için bir devrim niteliğindedir.
Omurga ağrısı ve sırt ağrısı tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Ağrı şikayetlerinde etkisi kanıtlanmış olan StimaWELL uygulandığı hastanın sırt ve boyun kaslarının rahatlamasına destek olur. Kaslar rahatladığında da ağrılar son bulur.
StimaWELL yaklaşık yirmi kişinin aynı anda uygulayacağı bir masaj deneyiminden çok daha fazlasını sağlar. Bu masaj keyfi sırt ağrısı tedavisi için büyük bir avantajdır. Ağrı sorununuz olmasa dahi günlük hayatın karmaşa ve yoğunluğundan kaçmak, rahatlayarak dinlenmek isterseniz Sbrain Omurga Terapi Merkezine uğrayarak StimaWELL cihazını denemelisiniz.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir